fbpx
BestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Laagste aantal leveringen voor Boeing sinds januari 2012

Boeing heeft afgelopen juli het laagste aantal narrowbody-toestellen aan klanten geleverd sinds januari 2012, zo blijkt uit de maandcijfers van de Amerikaanse vliegtuigfabrikant.

Leveringen
Het aantal geleverde Boeing 737’s bleef in juli steken op 29. Met de leveringen van de widebody-toestellen erbij komt het totaal aantal geleverde vliegtuigen op 39. De vliegtuigbouwer leverde nog één 747, één 767 en acht 787’s. In januari 2012 lag het aantal leveringen nog lager met 28 narrowbody’s en 10 widebody’s.

Problemen
Dat het aantal leveringen lager ligt dan in juni, toen er 82 vliegtuigen aan klanten werden overgedragen, heeft te maken met de problemen bij de leveranciers van Boeing. Zo kan het logistieke systeem van het bedrijf dat een groot deel van de rompen voor Boeing bouwt, de hoge vraag niet aan. Ook motorbouwer CFM ervaart problemen bij de motorproductie.

Orders
In vergelijking met Airbus had Boeing een betere maand juli qua binnengekomen orders. Waar Airbus slechts één bestelling mocht bijschrijven, zijn dat er bij Boeing drie. In totaal bestelden GOL, Hawaiian Airlines en Qatar Airlines, respectievelijk vijftien 737 MAX-toestellen, tien 787-9’s en vijf 777F’s.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button