Frequente reizigerNieuwsVliegvelden

Brussels Airport renoveert zwevend dak van de Sky Hall

Het zwevende dak van de Sky Hall op Brussels Airport wordt gerenoveerd. Het dak uit de jaren ’50 wordt vernieuwd omdat het niet meer voldoet aan de huidige veiligheidsnormen, zo meldt de Brusselse luchthaven.

Dak
Het dak overspant 100 meter breedte, 55 meter lengte en hangt op 18 meter hoogte. De driedimensionale boogvormige dakstructuur is volledig in aluminium. De enige steunpunten van het dak zijn scharnieren op centrale steunpijlers en stalen trekkers aan de achterkant van het gebouw. Om aan de hedendaagse veiligheidsnormen te voldoen wordt het dak onder handen genomen.  Zo zou het aluminium dak bijvoorbeeld te snel doorbuigen bij een brand.

Voorbereiding
De voorbereiding van de werkzaamheden aan het dak hebben 3 jaar in beslag genomen om de juiste berekeningen te maken en de toestemming te krijgen om het juiste bouwmateriaal te kunnen plaatsen op de luchthaven. Brussels Airport heeft 23 miljoen geïnvesteerd in de renovatie van het gebouw.

1958
In de jaren ’50 werd de beslissing genomen om in België een nieuwe luchthaveninfrastructuur te bouwen voor de economische ontwikkeling van het land. Er werd ook gedacht aan de verwachte toestroom van bezoekers die van over de hele wereld naar de Wereldtentoonstelling, Expo 58, zouden komen kijken. Het hart van deze nieuwe infrastructuur was de toenmalige transithall, oftewel de Sky Hall die in 1958 gebouwd werd. De Belgische architecten Brunfaut, Bontinck en Moutschen waren verantwoordelijk voor het ontwerp.

2017
In 2017 werd begonnen met de renovatie van de Sky Hall, toen werd er begonnen met de gevel. Daar trok de luchthaven 2,6 miljoen euro voor uit.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close