AirlinesFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsRoutes

KLM neemt route Amsterdam – Marseille over van Air France

KLM neemt vanaf 28 oktober de route tussen Amsterdam en Marseille van Air France over, zo bevestigt een woordvoerster van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij desgevraagd aan Up.

Marseille
De route tussen Amsterdam en de Zuid-Franse stad Marseille wordt vanaf zondag 28 oktober door KLM overgenomen van Air France. De reden voor deze tijdelijke overname is volgens de woordvoerster van KLM: ‘de algehele optimalisatie van het netwerk aan zowel de Air France als KLM-kant met betrekking tot slots, crew en de beschikbaarheid van vliegtuigen.’

Reduceren
Om de vluchten van Air France over te kunnen nemen moet er wat geschoven worden bij KLM. “Omdat er capaciteit wordt gereduceerd op meerdere routes, maar tegelijkertijd op meerdere routes capaciteit wordt toegevoegd (waaronder Marseille), is er geen één op één relatie tussen de groei op Marseille en de capaciteitsreductie op andere bestemmingen”, aldus een woordvoerster van KLM.

Vlucht
De vlucht tussen Schiphol en het Aéroport Marseille Provence wordt in de winter drie keer per dag gevlogen met een Boeing 737-700 waar maximaal 142 personen in kunnen plaatsnemen. De 737’s zijn opgedeeld in drie klassen met 30 stoelen in businessclass, 6 in premium economy en 106 in economy.

Capaciteit
Air France voert de driemaal daagse vlucht nog tot en met zaterdag 27 oktober uit met zowel een Airbus A321 als een A320, met ruimte voor respectievelijk maximaal 212 en 178 personen. Door de inzet van KLM 737’s neemt de capaciteit met 176 stoelen per dag af op de route tussen de Nederlandse hoofdstad en de Zuid-Franse havenstad. De vlucht neemt zo’n 2 uur in beslag.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close