fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegtuigen

Laatste KLM 787-9 landt eerste keer op Schiphol | Video

De laatste Boeing 787-9 voor KLM is op Schiphol geland. De nieuwste aanwinst, met de naam Tulp, rolde uit de Boeing-fabriek en vertrok van het Paine Field vliegveld in Everett naar Schiphol. Daar landde het toestel rond 09:50 uur op de Oostbaan.

Tulp
De nieuwe 787-9 met de naam Tulp en registratie PH-BHP, vertrok om 04:15 uur lokale tijd vanuit de Verenigde Staten. De dertiende 787-9 zette vrijdag als vlucht KL9878 rond 09:50 uur voor de eerste keer de wielen op de Oostbaan. Begin augustus kwamen de eerste foto’s van het toestel naar buiten.

787-10
Het boeket van KLM bestaat vanaf nu uit de Anjer, Bougainville, Dahlia, Hibiscus, Jasmijn, Lavendel, Lelie, Margriet, Mimosa, Morgenster, Orchidee, Tulp en Zonnebloem. Na deze serie 787-9’s bouwt KLM verder aan de vloot met de 787-10. De eerste daarvan wordt in juni 2019 verwacht.

Vloot
“KLM is de eerste Europese maatschappij die met de 787-10 gaat vliegen”, zo liet KLM eerder optekenen. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers vorige maand bleek dat de langeafstandsvloot van Air France-KLM in de eerste zes maanden van het jaar per saldo met één toestel is uitgebreid.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button