AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessional

Negen vliegtuigen Zuid-Amerika uitgeweken na bommelding

In de Zuid-Amerikaanse landen Chili, Peru en Argentinië zijn in totaal negen vliegtuigen uitgeweken nadat de Chileense luchtvaartautoriteit verschillende bommeldingen had ontvangen, zo melden verschillende Zuid-Amerikaanse media.

Negen
In totaal weken negen vliegtuigen naar een ander vliegveld uit, nadat de luchtverkeersleiding de bommelding aan de vliegers had doorgeven. Het ging onder andere om twee LATAM-toestellen en drie Sky-vliegtuigen.

Elf
Volgens Victor Villalobos Collao, hoofd van de Chileense luchtvaartautoriteit ging het om elf bommeldingen waarvan twee fictief. De andere negen meldingen sloegen wel op bestaande vluchten die al in de lucht waren. De vliegtuigen werden hierop meteen gesommeerd om op het dichtstbijzijnde vliegveld te landen om daar onderzocht te worden.

Verdachts
Alle passagiers van alle vluchten werden van de vliegtuigen gehaald en meteen werden de toestellen onderzocht. Op alle toestellen werd niks verdachts gevonden. Daarna werden de vliegtuigen veilig verklaard en konden sommige toestellen hun vlucht vervolgen. Andere vluchten werden met andere toestellen vervolgd. Niemand raakte bij de voorzorgslandingen gewond.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/