fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Opschudding om vliegtuig met ‘open klep’ boven Amsterdam

Een vliegtuig boven Amsterdam zorgde zaterdagmiddag voor bezorgde reacties toen het leek alsof een van de laadkleppen open stond. ‘Hopen dat er niks uit valt!’, luidde een van de reacties op social media.

Laag
Het toestel vloog laag over de stad in de richting van Schiphol. Op een foto van Twitter is te zien hoe het vliegtuig over kwam vliegen en het leek alsof iets niet in orde was. De foto leidde tot ophef, waarna stadsomroep AT5 diverse foto’s ontving van ooggetuigen.

Testbed
In werkelijkheid was er niks aan de hand. Het vliegtuig betrof een Boeing 757-200 van Honeywell (N757HW), uitgerust met een Engine Testbed. Met dit vliegtuig kunnen motoren worden getest, door ze te bevestigen aan de extra ‘vleugel’. Momenteel wordt het toestel gebruikt om proeven te doen met nieuwe in-flight wifi-systemen.

De Boeing was onderweg vanuit Genève naar Amsterdam en landde rond 13:00 uur op de Oostbaan op Schiphol.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button