fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Verdachte opgepakt voor vluchtchaos na elf bommeldingen

In Chili is een 29-jarige man opgepakt die ervan wordt verdacht verantwoordelijk te zijn voor de elf telefonische bommeldingen, waardoor negen vluchten in Chili en Peru moesten uitwijken.

Boos
De man was boos dat hij zijn bagage was kwijtgeraakt op een vlucht. Daarop besloot de verdacht uit frustratie de bommeldingen te doen, meldt de Chileense politie.

Bommeldingen
Volgens de Chileense luchtvaartautoriteit ging het om elf bommeldingen waarvan twee fictief waren. De andere negen meldingen sloegen wel op vluchten die al in de lucht waren. De getroffen vluchten waren van LATAM Airlines en Sky Airlines.

Gescreend
De vliegtuigen werden hierop meteen verzocht om op het dichtstbijzijnde vliegveld te landen om daar te worden gescreend. Alle passagiers op de vluchten moesten de vliegtuigen verlaten. Even later werden te toestellen weer vrijgegeven en konden de vluchten worden hervat.

Mogelijk wacht de man een celstraf van vijf jaar.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button