fbpx
AirlinesLiefhebberNieuwsVliegtuigen

Gulf Air ontvangt eerste A320neo

Gulf Air heeft zaterdag als eerste maatschappij in de Golfregio een Airbus A320neo ontvangen. De maatschappij heeft in totaal twaalf exemplaren van de nieuwe A320-variant besteld.

Inaugurele vlucht
Met een watersaluut van de brandweer werd de Airbus op de luchthaven van Bahrein welkom geheten. Vandaag wordt al de inaugurele vlucht uitgevoerd met passagiers, op de route Bahrein – Dubai.

Aan boord van de A320neo is plaats voor 165 passagiers in een tweeklassen-opstelling.

Vernieuwing
De komst van het nieuwe toestel markeert de vlootvernieuwing en -uitbreiding die de airline momenteel uitvoert. De komende jaren worden ook Boeing 787 Dreamliners en A321neo’s aan Gulf Air geleverd. De golfmaatschappij heeft in totaal 29 toestellen uit de A320-familie besteld, waarvan 17 A321neo’s.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button