fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsPiloten en CrewProfessional

‘Air India kan volledig loon piloten niet meer betalen’

Air India zit in financieel zwaar weer. De maatschappij zou in de laatste 7 maanden al 6 keer de betaling van hun piloten hebben verschoven en de vlieguren in juni niet betaald hebben, zo meldt het Indiase persbureau PTI op basis van een bron.

Vlieguren
De airline zou al lange tijd leveranciers en andere zakenpartners pas zeer laat of zelfs niet betalen, maar nu blijkt de maatschappij in de afgelopen 7 maanden ook de betaling van de eigen piloten al 6 keer heeft uitgesteld. Volgens een bron van PTI zou de airline in juni de vlieguren van de piloten niet hebben betaald. Of de vlieguren in augustus uitbetaald zullen worden is ook nog onzeker, aldus de bron.

Dreigen
De piloten van Air India dreigen het werk neer te leggen als zij niet snel hun vlieguren van juni betaald krijgen. Ook als er niets aan de situatie binnen Air India veranderd dreigen de piloten met stakingen. Volgens de Indiase Commercial Pilots Association (ICPA) is het basissalaris 30 procent van het inkomen van de piloot, de rest van het salaris verdienen de piloten door de gemaakte vlieguren.

Financieel
Dat de Indiase maatschappij in financieel zwaar weer verkeert is al langer bekend. Al sinds begin 2017 wil de Indiase overheid een groot deel van de airline verkopen, om zo uit de schulden te raken. Dit is echter nog niet gelukt en blijft de maatschappij financieel kwakkelen. Zo kan de maatschappij de rekeningen niet op tijd betalen, met als gevolg dat bijna een kwart van de vloot aan de grond blijft staan.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button