AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijk

Bombardier Q400 maakt neuslanding in Peru | Video

In Peru heeft een Bombardier Q400 op het Jorge Chávez International Airport een neuslanding gemaakt door problemen aan het landingsgestel, zo melden verschillende Peruviaanse media.

Landing
De Bombardier Q400 van LC Perú die vanuit Lima naar Ayacucho vloog, moest terugkeren naar Lima nadat het landingsgestel niet goed functioneerde. Daar maakte het toestel een neuslanding op het Jorge Chávez International Airport doordat het voorste landingsgestel, naar alle waarschijnlijkheid, afbrak. Op onderstaande video is te zien hoe de piloot het toestel aan de grond zet, zonder het voorste landingsgestel.


Passagiers
De 70 passagiers, waaronder 9 kinderen, zijn allemaal veilig van het toestel gehaald. Sommige kinderen waren wel in shock, maar niemand liep zware verwondingen op door de harde landing. Doordat het toestel van de baan gesleept moest worden liepen andere vluchten vertraging op. De passagiers werden opgevangen op het vliegveld.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close