fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijk

Bombardier Q400 maakt neuslanding in Peru | Video

In Peru heeft een Bombardier Q400 op het Jorge Chávez International Airport een neuslanding gemaakt door problemen aan het landingsgestel, zo melden verschillende Peruviaanse media.

Landing
De Bombardier Q400 van LC Perú die vanuit Lima naar Ayacucho vloog, moest terugkeren naar Lima nadat het landingsgestel niet goed functioneerde. Daar maakte het toestel een neuslanding op het Jorge Chávez International Airport doordat het voorste landingsgestel, naar alle waarschijnlijkheid, afbrak. Op onderstaande video is te zien hoe de piloot het toestel aan de grond zet, zonder het voorste landingsgestel.


Passagiers
De 70 passagiers, waaronder 9 kinderen, zijn allemaal veilig van het toestel gehaald. Sommige kinderen waren wel in shock, maar niemand liep zware verwondingen op door de harde landing. Doordat het toestel van de baan gesleept moest worden liepen andere vluchten vertraging op. De passagiers werden opgevangen op het vliegveld.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button