NieuwsNL nieuwsProfessionalVliegvelden

Eerste stap richting sanering vliegveld St. Maarten gezet

De schimmelbestrijding op het Princess Juliana International Airport (SXM) is de eerste grote stap in de sanering van het vliegveld. De schimmel die binnenkort verwijderd wordt is ontstaan nadat orkaan Irma over het eiland Sint Maarten raasde en grote schade toebracht aan de luchthaven, zo meldt smn-news.

Schimmel
Het Amerikaanse bedrijf BMS CAT International is sinds 15 augustus bezig met het voorbereidend werk van de schimmelbestrijding. Volgens de renovatieplanning van het vliegveld worden nu lokale arbeidskrachten aangenomen om de schimmel van de muren, uit ventilatiesystemen en andere objecten die aangetast zijn door de schimmel, te verwijderen.

Renovatie
Sinds eind mei is de binnenkant van het terminalgebouw gestript. Nu alle gipsplaten verwijderd zijn moet de ontstane schimmel van de muren gehaald worden. Volgens de interim ceo van het vliegveld, Ravi Daryanani, ziet het management van het vliegveld er scherp op toe dat er niks van schimmel overblijft als de renovatiewerken van start gaan.

Heropbouw
De heropbouw van het terminalgebouw op het Princess Juliana International Airport zal vanaf midden oktober van start gaan. De verwachte duur van de werkzaamheden zijn minstens 18 maanden, zei Daryanani in mei.

Irma
Nadat het vliegveld vorig jaar, op woensdag 6 september, getroffen werd door orkaan Irma, werd direct begonnen met het opruimen en beperken van de schade. Omdat het vliegveld door het leger overgenomen werd en er weer een andere orkaan op komst was, kon er niet voorkomen worden dat het terminalgebouw bijkomende schade opliep, zoals de schimmelvorming en waterschade.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close