fbpx
Frequente reizigersNaast het nieuwsVliegvelden

Londen City laat reizigers afkicken van smartphone

Britse reizigers die vertrekken vanaf Londen City Airport kunnen deelnemen aan een ‘digitale detox’; afkicken van de smartphone. De luchthaven stelt daarvoor ‘light phones’ beschikbaar.

Smartphone
De luchthaven haalt cijfers aan van een onderzoeksbureau waaruit blijkt dat meer dan driekwart van de Britten die een smartphone heeft, hier elke 12 minuten op kijkt.

Leisure
“We willen onze leisure reizigers helpen om een stap terug te doen van digitale afleiding op vakantie, om maximaal te genieten van hun kostbare vrije tijd en tijd door te brengen met familie en vrienden”, aldus de luchthaven. Om in aanmerking te komen voor een toestel waar alleen mee gebeld kan worden, kunnen reizigers een formulier invullen via de website.

EU
Op de light phone kunnen maar negen nummers voorgeprogrammeerd worden, het toestel is ontwikkeld om ‘zo min mogelijk gebruikt te worden’. De luchthaven geeft de ‘gelukkigen’ die een telefoon krijgen, op basis van wie het eerst komt wie het eerst maalt, ook een simkaart met een maand onbeperkt beltegoed binnen de EU.

Londen
Via de doorschakelfunctie van de smartphone kunnen telefoontjes worden doorverbonden naar het tijdelijke toestel. “Zodat je geen belangrijke telefoontjes misloopt.” De enige ‘tegenprestatie’ die Londen City Airport verlangt van deelnemers aan de actie, is dat zij hun smartphone minimaal 48 uur uitschakelen.

Luchthaven
De actie loopt tot 27 augustus. Reizigers die een telefoon krijgen, moeten wel wat eerder naar de luchthaven komen, om het toestel in ontvangst te nemen. Of minstens 48 uur voor vertrek een postadres opgeven, zodat de light phone daarheen gestuurd kan worden.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button