LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkVliegvelden

Londen Gatwick gaat old school met whiteboard | Foto’s

De één-na-grootste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk, Londen Gatwick, heeft te maken met een ICT-probleem, waardoor de elektronische borden met actuele vluchtgegevens zijn uitgevallen. De oplossing: één whiteboard, twee luchthavenmedewerkers en een viltstift.

Probleem
Door een ‘voortdurend probleem met Vodafone – een leverancier van IT-services voor Gatwick – wordt vluchtinformatie niet correct weergegeven op de digitale schermen van de luchthaven en wordt het momenteel handmatig weergegeven in de terminal’, aldus het statement van de luchthaven. Er zouden slechts een ‘handjevol’ reizigers hun vlucht hebben gemist door de storing.

Oplossing
De oplossing voor het probleem is bijzonder simpel, maar in deze digitale tijden erg ‘old school’. Twee luchthavenmedewerkers schrijven in real-time met een viltstift de actuele vertrektijden op een whiteboard. Naar verwachting zullen er vandaag 79.000 reizigers de luchthaven passeren. Op Twitter zijn verschillende foto’s te vinden van het tafereel.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button