AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Aeroflot breidt vloot uit met twee nieuwe SSJ100’s

Aeroflot heeft twee nieuwe Sukoi Superjet 100’s (SSJ100’s) in ontvangst genomen. Hiermee komt het aantal van deze toestellen in de vloot van Aeroflot op 47 te liggen, zo meldt de Russische maatschappij.

Vloot
Met de komst van de twee nieuwe SSJ100’s, wordt de vloot van Aeroflot met twee vliegtuigen van Russische makelarij uitgebreidt. De twee Sukhoi’s hebben de registraties RA-89114 en RA-89109 en zijn beide vernoemd naar Russische militaire beroemdheden.

46e
Zo is de 46e Sukhoi vernoemd naar Valery Pavlovich Chkalov, een Russische testpiloot die in 1937 van Moskou, via de Noordpool rechtstreeks naar Vancouver vloog. Hij kon in totaal 30 verschillende soorten vliegtuigen besturen.

47e
De 47e SSJ100 is vernoemd naar de Russische schilder Vasily Vereshchagin. Hij maakte vele schilderijen van Russische soldaten in de tweede helft van de 19e eeuw. De twee nieuwe toestellen bieden ruimte aan 87 passagiers, waarvan 12 in businessclass en 75 in economy. De Sukhoi’s worden op binnenlandse vluchten ingezet.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button