fbpx
AirlinesFinancieelKLMNieuwsNL NieuwsPiloten en CrewProfessional

Bemiddelaar ingezet in cao-conflict VNV en KLM

In het cao-conflict tussen de pilotenvakbond VNV en KLM is afgesproken om, op verzoek van de VNV, een onafhankelijke bemiddelaar ingezet, zo meldt de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers.

Bemiddelaar
In een verklaring zegt KLM dat ReulingSchutte, een bureau dat gespecialiseerd is in zakelijke mediation, wordt aangesteld als bemiddelaar. “In de lopende cao is geregeld dat de inzet van een bemiddelaar bij voorkeur de volgende stap is als partijen geen overeenstemming weten te bereiken. KLM ziet dit dan ook als een logische en gewenste vervolgstap en als een ultieme kans om alsnog tot overeenstemming te komen”, aldus KLM.

Conflict
Het conflict tussen de VNV en de Nederlandse luchtvaartmaatschappij is al een tijdje aan de gang. KLM en de piloten hadden in het voorjaar een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao, maar een maand later bleek dat de achterban van de VNV moeite had met die afspraken. Begin juli wezen de leden het dan ook af.

Eindbod
KLM kreeg van de vakbond een eindbod, maar ging daar niet op in. Wel kwam de airline met een tegenbod, maar die werd door de VNV niet geaccepteerd. Om de onderhandelingen alsnog te laten slagen is er ‘op voorstel van de VNV afgesproken een onafhankelijke bemiddelaar aan te stellen. Deze bemiddelaar heeft tot doel om voor 6 september duidelijkheid te verkrijgen of er een akkoord kan komen en daarmee acties te voorkomen zijn’, aldus de VNV.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĂ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button