InnovatieLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkRuimtevaartVliegtuigtype & -bouwer

‘Grootste’ vliegtuig ooit bijna klaar voor eerste vlucht

De Stratolaunch ‘Roc, ‘s werelds ‘grootste’ vliegtuig, zal naar alle waarschijnlijkheid in september een eerste vlucht maken, zo meldt Stratolaunch Systems.

Grootste
In de Amerikaanse Mojave-woestijn zal volgens bouwer Stratolaunch het grootste vliegtuig ter wereld binnenkort een eerste vlucht maken. Nu hangt het er een beetje vanaf hoe je ‘groot’ definieert, want met 72,5 meter is het zeker niet het langste vliegtuig, maar het is in ieder geval het breedste toestel: een wingspan van 117 meter. Het Stratolaunch-vliegtuig zal gebruikt worden voor de ruimtevaart (om satellieten in omloop te brengen).

Tests
Sinds eind vorig jaar voert de Stratolaunch taxiproeven uit en zal binnenkort voor de eerste keer van de grond komen. Het toestel wordt aangedreven door zes Pratt & Whitney PW4056 straalmotoren. Het hele project is ontsproten uit het brein van Paul Gardner Allen, medeoprichter van Microsoft.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button