AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Iran Air vliegt met op de valreep ontvangen ATR’s

Iran Air vliegt met de vijf ATR’s die zij begin augustus op de valreep hebben ontvangen, zo meldt de Financial Tribune. Het was lange tijd onzeker of de maatschappij de vliegtuigen zou krijgen, wegens de maatregelen van de Amerikaanse president Donald Trump.

Vijf
Iran Air ontving op 5 augustus vijf ATR 72-600’s op het Mehrabad International Airport in Teheran. Met de nieuwe toestellen kan Iran Air 24 nieuwe, binnenlandse, routes bedienen. Ook ATR is blij dat de levering kon doorgaan, anders zou het bedrijf ‘serieuze schade’ opleveren.

Sancties
De vliegtuigen werden vanuit de fabriek in het Franse Toulouse overgevlogen naar Teheran. Door de sancties die Amerika tegen Iran stelt wordt de vlootvernieuwing van Iran Air bemoeilijkt. Het handelsverbod door de regering Trump maakt het lastig om nieuwe vliegtuigen uit Europa te leveren aan de maatschappij. Omdat in de vliegtuigen van ATR Amerikaanse techniek gebruikt wordt, moest de VS toestemming geven voor de levering.

Moderniseren
Iran Air had 200 vliegtuigen besteld, bij Boeing, Airbus en ATR om de verouderde vloot te moderniseren. Doordat de VS onder het bewind van voormalig president Obama de banden met Iran aanhaalde, konden de orders worden geplaatst.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button