fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegtuigen

JAL wil meer stoelen in 787’s voor dochtermaatschappij

Japan Airlines (JAL) wil voor de nieuwe, nog op te richten, low-cost dochtermaatschappij, de huidige Boeing 787-8’s voorzien van meer stoelen, zo meldt ATW-online.

Stoelen
Van de in totaal 29 Boeing 787-8’s in de vloot van JAL, zullen er twee 787-8’s bij de dochtermaatschappij worden ondergebracht. Deze Dreamliners zullen beduidend meer stoelen bevatten dan in de huidige configuratie. De airline wil dat er 290 tot 300 passagiers in de vliegtuigen kunnen plaatsnemen, zo vertelt het hoofd van de verkoopactiviteiten van JAL, Steve Smith, aan ATW-online. De huidige Dreamliners van de Japanse airline hebben een van de ruimste configuratie’s, met plek voor tussen de 161 en 186 passagiers.

Boeing
De toekomstige dochtermaatschappij zal vanaf 2020, met de twee aangepaste Boeing 787-8’s uit de vloot van JAL, de eerste vluchten uitvoeren. Naar verwachting wordt de officiële naam van JAL’s dochtermaatschappij volgend jaar april bekend gemaakt, aan het begin van het nieuwe financiële boekjaar. JAL wil de dochtermaatschappij in 2020 volledig operationeel hebben, want in dat jaar is Japan ook het gastland voor de Olympsiche zomerspelen.

Dochtermaatschappij
JAL heeft op 2 augustus officieel de low-cost long-haul dochtermaatschappij geregistreerd onder de tijdelijke naam TBL Co. Ltd. TBL staat voor ‘To Be Launched’ (te lanceren). In mei van dit jaar kwam JAL naar buiten met de plannen voor de budget-dochtermaatschappij. JAL is 100 procent eigenaar van het bedrijf en het hoofdkwartier wordt op het Tokio Narita Airport gevestigd.

Domineren
JAL domineerde samen met ANA de grote Japanse markt voor lange tijd. Low cost carriers kregen pas laat voet aan de grond. De laatste jaren slagen Peech, Jetstar Japan en AirAsia er steeds beter in passagiers weg te kapen van ANA en JAL. ANA zet met een gedeeltelijk eigendom in Peech en volledige dochter Vanilla Air al langer in op de low-cost tak. In 2020 voegt ANA de twee budgetmaatschappijen samen. JAL heeft ook een aandeel in Jetstar Japan.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button