fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

KLM huurt toestel met bemanning van Transavia

KLM huurt vanaf begin september een Boeing 737 inclusief bemanning van dochtermaatschappij Transavia. Dat bevestigt een woordvoerster van de maatschappij desgevraagd aan Up in The Sky.

Netwerk
Het toestel wordt vanaf 3 september tot en met het eind van het winterseizoen -eind maart 2019- ingezet in het KLM-netwerk op de Europese vluchten.

Vloot
Het gaat om een zogenoemde wet lease, waarbij Transavia dus het toestel en de bemanning levert aan moedermaatschappij KLM. Volgens de woordvoerster van KLM is niet één specifieke reden te noemen waarom KLM een beroep moet doen op de vloot van Transavia.

Boeing 737
“De ervaring leert dat je een bepaalde capaciteit nodig hebt vanwege gepland onderhoud, ongepland onderhoud en andere operationele zaken”, aldus KLM. “Anticiperende daarop zijn we deze wet lease aangegaan.” Eerder bleek dat KLM komende winter extra veel onderhoud pleegt aan de Boeing 737-vloot.

Cityhopper
Om ruimte te maken voor dat onderhoud, wordt het groot onderhoud van 26 Embraer-toestellen van KLM Cityhopper verplaatst van Engeland naar Polen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button