AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutesVliegtuigtype & -bouwer

Turkish vliegt met toekomstige 787-9’s naar Indonesië

Turkish Airlines zal, zodra het de eerste van de 25 bestelde Boeing 787-9’s ontvangt, de Dreamliners inzetten op routes naar Indonesië en de Verenigde Staten, zo meldt ch-aviation.

Indonesië
Ook al heeft Turkish Airlines op dit moment nog geen 787-9’s in de vloot, wel heeft de maatschappij al een idee op welke route de vliegtuigen worden ingezet. Zo zal, zodra de airline volgend jaar de eerste Dreamliners ontvangt, de 787-9 twee maal per week naar Denpasar in Indonesië vliegen. Vanaf 17 juli volgend jaar wordt de vlucht vanaf het Istanboel Atatürk Airport, twee keer per week, naar de Balinese hoofdstad uitgevoerd. Vanaf 8 augustus wordt er drie maal per week naar Denpasar gevlogen.

Amerika
Ook op 8 augustus wordt er drie maal per week met een 787-9 vanaf Istanboel naar het Washington Dulles Airport in Amerika gevlogen.

Boeing
Turkish Airlines heeft 25 bestellingen bij Boeing uitstaan voor de 787-9. De maatschappij zal, als alles volgens schema verloopt, de eerste zes volgend jaar ontvangen, nog negen in 2020, nog eens zes in 2021 en in 2022 zouden de laatste vier geleverd worden. In de toestellen kunnen 300 passagiers waarvan 30 in businessclass en de rest in economy. In september vorig jaar tekende de maatschappij een intentieovereenkomst voor veertig 787-9’s.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button