fbpx
NieuwsNL NieuwsPiloten en CrewProfessional

Beveiligers Schiphol leggen 4 september werk neer

De beveiligers op Schiphol leggen op dinsdag 4 september de hele dag het werk neer, zo melden de vakbonden FNV Beveiliging en CNV Vakmensen.

Staking
Schiphol is niet de enige plek waar de beveiligers het werk neerleggen. Ook op andere locaties in Nederland gaan de beveiligers in staking. Mohamed Gafki, bestuurder bij FNV Beveiliging zegt hierover; “we kondigen later nog aan op welke plekken beveiligers die dag allemaal nog meer staken. Maar Schiphol heeft van ons alvast een aanzegging gekregen, omdat een 24-uursstaking gevolgen heeft voor de luchthaven en het vliegverkeer. Nu kunnen nog afspraken worden gemaakt om een en ander ordentelijk te laten verlopen. Reizigers kunnen tijdig worden geïnformeerd, tickets omgeboekt, vluchten geannuleerd, enzovoort.”

Cao
De beveiligers willen een betere cao en ‘eisen gezondere roosters, een fatsoenlijke loonsverhoging en meer zekerheid. Werkgevers in de beveiliging weigeren tot nu toe aan deze eisen te voldoen’, aldus Arie Kasper van CNV Vakmensen.

Schiphol
In een statement laat Schiphol weten dat: “Op dit moment weten we helaas nog niet wat de gevolgen zullen zijn van deze aankondiging. We doen allereerst een beroep op de beveiligingsbedrijven en vakbonden om voor 4 september tot een overeenkomst te komen.”

Werkonderbrekingen
Sinds eind juli waren er al werkonderbrekingen bij de beveiliging op Schiphol. Toen werd er steeds maximaal 10 minuten het werk neergelegd. De beveiligers wilden, om extra druk bij de werkgevers te zetten, in augustus langer en vaker staken. Dit wilde Schiphol via de rechter verbieden, maar uiteindelijk stelde de rechter de beveiligers in gelijk en kunnen zij nu vijf keer per dag, een kwartier lang, het werk onderbreken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button