MilitairNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Blue Angels krijgen upgrade

Het demonstratieteam van de US Navy, dat te herkennen is aan hun kenmerkende blauw-gouden ‘jasje’, krijgt een upgrade. De Blue Angels vliegen al jaren hun show met de Boeing F/A-18C en –D Hornet, maar zullen over gaan naar de Super Hornet.

Boeing
Het Amerikaanse luchtvaartbedrijf Boeing heeft vorige week namelijk een contract toegekend gekregen ter waarde van $17 miljoen. Hiermee zullen negen F/A-18E en twee F/A-18F toestellen aangepast en geconfigureerd worden. In de fabriek te St. Louis (Missouri) zal onder andere het boordkanon verwijderd worden maar wordt er ook een ‘air show smoke’ systeem geïnstalleerd. Naast een upgrade aan de avionica, zullen de Super Hornets ook hun karakteristieke kleurenschema ontvangen. Naar verwachting zal de omschakeling plaatsvinden voor december 2021.

Fat Albert
Ook ‘Fat Albert’, een KC-130T Support toestel van de Blue Angels, zal vervangen worden. Fat Albert werd na de crash vorig jaar met een KC-130 Hercules van de United States Marine Corps aan de grond gehouden, net als alle overige KC-130T’s. Dit zorgde voor logistieke problemen tijdens het air show seizoen. De Hercules speelt normaal gesproken ook een rol in de demonstratie van het Blue Angels team, wat voor velen een geliefd onderdeel is van de air show.

Fat Albert ©Daniel Ravenswaay

Vervanging
De vervanging is gevonden in een voormalig Royal Air Force C-130J (Hercules C.5) toestel, wat in opslag staat. Het is een veel jonger toestel vergeleken met ‘Fat Albert’ en heeft minder vlieguren op de klok staan. Dit resulteert in een hogere inzetbaarheid bij de logistieke vraag die het team elk air show seizoen heeft. Wanneer ‘Fat Albert’ met pensioen mag is echter nog niet bekend.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close