AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Ethiopian Airlines stelt koop A220’s nog even uit

Ethiopian Airlines stelt de koop van minstens 20 Airbus A220’s, voorheen de Bombardier CSeries, nog even uit, zo meldt de topman van de Afrikaanse airline, Tewolde GebreMariam tegenover ainonline.

Strategie
Ethiophian Airlines had een bestelling van minstens 20 Bombardier CSeries uitstaan bij de Canadese vliegtuigbouwer, totdat de CSeries door Airbus werd overgenomen. De Europese vliegtuigbouwer zou er een andere marketingstrategie op nahouden, waardoor ‘Ethiopian besloot om de koop nog even uit te stellen en te kijken hoe het proces evolueert’, aldus GebreMariam.

Boeing
Volgens GebreMariam is de Boeing 737 MAX 8 een goede kandidaat om de A220 te vervangen. De MAX 8 kan 160 passagiers vervoeren. Vorige maand ontving het de eerste van 30 bestelde Boeing MAX 8-toestellen. De Ethiopian-topman ziet de toekomstige passagiersgroei op het Afrikaanse continent een goede reden om eventueel over te stappen op de 737.

Vloot
De vloot van Ethiopian Airlines bestaat op dit moment uit 23 Q400’s met een gemiddelde leeftijd van 5,2 jaar oud, 9 Airbus A350’s en nog 71 Boeing-toestellen variërend van 737’s tot 787-9’s.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close