fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOpmerkelijkRoutes en BestemmingenVliegtuigen

Primera Air met 737 van Brussel naar VS

De ultra low cost carrier (ULCC) Primera Air zal vanaf volgend jaar vluchten uitvoeren tussen Brussel en de Verenigde Staten met een Boeing 737, zo is te zien in het boekingssysteem van de airline. Hiermee gaat de dochteronderneming van de IJslandse Primera Travel Group, de concurrentie op de trans-Atlantische route aan met, onder andere, Brussels Airlines.

Vluchten
Vanaf 9 mei volgend jaar voert Primera Air dagelijkse vluchten uit tussen Brussel en New York Newark. Vanaf 2 juni wordt er op maandag, donderdag en zondag naar Washington Dulles gevlogen en vanaf 4 juni naar Boston Logan. De vluchten naar Boston worden op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag uitgevoerd.

737
Primera Air gaat de trans-Atlantische routes uitvoeren met nieuwe Boeing 737 MAX 9’s. Deze toestellen hebben extra brandstoftanks om de afstand te overbruggen. De maatschappij bestelde in 2017 achttien MAX-toestellen.

Route
Vanaf Brussels Airport zal Primera Air vanaf juni volgend jaar vluchten aanbieden tussen Brussel en de Amerikaanse steden New York, Washington en Boston. Op de route tussen Brussel en New York vliegen op dit moment al drie verschillende maatschappijen; Brussels Airlines, United Airlines en Delta Air Lines. De enige ULCC die vanuit de Belgische hoofdstad naar de Verenigde Staten vliegt is WOW Air, maar die maakt een tussenstop in IJsland.

Europa
De maatschappij vliegt sinds het voorjaar vanaf 3 steden in Europa naar New York en Boston. Zo vliegen zij vanuit Londen Stansted, Birmingham en Parijs Charles de Gaulle naar de Amerikaanse steden.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button