AirlinesInflightOverig nieuwsProfessional

United test ‘lie-flat’ stoelen op binnenlandse vluchten

De Amerikaanse maatschappij United Airlines test of er behoefte is aan stoelen die volledig platgelegd kunnen worden, de zogeheten ‘lie-flat’ stoelen, op binnenlandse vluchten, zo meldt Bloomberg.

Test
De test met de stoelen moet duidelijk maken of er vanuit de klant behoefte is om te kunnen liggen of slapen op binnenlandse routes in de Verenigde Staten. Als er voldoende vraag naar is, dan kan die optie in de toekomstige Boeing 737 MAX 10’s worden gemonteerd. De test wordt nu op de Boeing 757-200’s uitgevoerd. Vanaf oktober zullen er op de vlucht tussen Los Angeles en Boston in businessclass 28 lie-flat stoelen aanwezig zijn.

‘Waarschijnlijk’
Scot Kirby, topman bij United Airlines, denkt dat er ‘waarschijnlijk’ vraag is naar de optie om te kunnen slapen op een binnenlandse vlucht. Op vluchten van New York naar Seattle of van San Francisco naar Washington denkt Kirby dat het wel kan werken, maar op kortere vluchten, zoals van Denver naar Los Angeles, ziet hij het niet snel gebeuren.

Concurrentie
Bij andere maatschappijen wordt de ‘slaap-optie’ al aangeboden op binnenlandse vluchten. American Airlines heeft eersteklas en businessclass in de A321’s van de maatschappij, Delta biedt ook volledig plat te leggen stoelen aan en JetBlue Airways heeft op sommige vluchten premium-stoelen die ook volledig plat gelegd kunnen worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button