fbpx
AirlinesFinancieelNaast het nieuwsProfessional

Air New Zealand behaalt één na hoogste winst ooit

Air New Zealand heeft in het financiële boekjaar 2018 de op één na hoogste winst ooit behaald. De winst voordat de belastingen eraf getrokken worden bedraagt 540 miljoen Nieuw Zeelandse dollar (311,58 miljoen euro), zo meldt de maatschappij.

Bonus
Met deze hoge winst vergeet de Nieuw Zeelandse maatschappij ook de werknemers niet. De airline keert een eenmalige bonus van omgerekend maximaal 1.038 euro uit aan alle personeelsleden.

Investeren
Daarnaast gaat de maatschappij de komende vier jaar investeren in het verbeteren van de klantbeleving door middel van nieuwe lounges, nieuwe digitale producten en vernieuwde cabines van de vliegtuigen. In totaal trekt Air New Zealand daar omgerekend 86,55 miljoen euro voor uit.

Stijging
Op alle financiële vlakken zag de maatschappij een stijging. Zo steeg de omzet met 7,4 procent ten opzichte van vorig jaar naar 5,5 miljard Nieuw Zeelandse dollar (3,17 miljard euro), steeg de winst voor belastingaftrek met 2,5 procent naar 331,58 miljoen euro en bleef er na belastingaftrek nog 225 miljoen euro over. Een stijging van 2,1 procent in vergelijking met het vorige financiële jaar.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button