fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Airberlin-onderdelen volledig opgenomen in Eurowings

De onderdelen van het failliete airberlin die bij Lufthansa-dochtermaatschappij Eurowings ondergebracht zouden worden, zijn volledig opgenomen in de low-cost maatschappij, zo meldt Eurowings.

77
Op maandag 27 augustus wordt de laatste van de 77 overgenomen vliegtuigen van airberlin opgenomen in de Eurowings-vloot. Dat laatste toestel is een Airbus A320 met registratie D-ABDT en heeft ruimte voor 174 passagiers. Maar niet enkel de vliegtuigen zijn door Eurowings overgenomen, ook andere onderdelen, zoals het personeel, kunnen bij de Duitse prijsvechter aan de slag.

40
In augustus 2017 ging airberlin failliet en werd de maatschappij in onderdelen verkocht aan andere airlines. De grootste opkoper was de Lufthansa groep, die de vliegtuigen en personeel bij Eurowings heeft ondergebracht. Binnen 40 weken na het faillissement vliegen de voormalige airberlin-toestellen weer en is het merendeel van het personeel ook weer aan het werk. Om al die mensen te kleden in de Eurowings-kleuren was heel wat materiaal nodig.

54
Om alle nieuwe uniformen te maken is er in totaal 54 kilometer aan stof gebruikt voor 11.000 jasjes, blazers, broeken en rokken en nog eens 21.000 bloezen en hemden. In totaal zijn er 120.000 nieuwe uniformonderdelen gemaakt zoals shawls, handschoenen en zakdoeken. Er is 15 ton aan papierwerk door het Duitse federale luchtvaartkantoor verwerkt, 10 ton aan verf om de vliegtuigen over te schilderen en 12.000 arbeidsuren om de 77 vliegtuigen te controleren en, indien nodig, wat te repareren.

17
De vloot- en personeelsuitbreiding heeft ervoor gezorgd dat Eurowings in de zomer 19 miljoen passagiers vervoerde, wat zo’n 17 procent meer is dan in het voorjaar, toen nog niet alle airberlin-onderdelen opgenomen waren bij Eurowings.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button