fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsPiloten en CrewProfessional

Cabin crew Ryanair bereid tot staking in Eindhoven

De cabin crew van Ryanair die gestationeerd zijn in Eindhoven zijn bereid om te staken, zo meldt FNV Luchtvaart.

Stemming
Tijdens twee aparte ledenvergaderingen van de vakbond kwam het volgende uit de bus: ‘Het overgrote deel van de 83 cabinemedewerkers van Ryanair werkzaam op luchthaven Eindhoven is bereid te gaan staken voor betere arbeidsvoorwaarden.’ Eerst wordt er nog een ultimatum met eisen naar Ryanair gestuurd. Als de Ierse prijsvechter hier niet op ingaat worden er acties gevoerd, waaronder stakingen.

Ultimatum
Volgens Asmae Hajjari, bestuurder FNV Luchtvaart, weet Ryanair al dat er een ultimatum aan komt. Vorige week liet zij weten dat de onderhandelingen op niks waren uitgedraaid. Er moet nog bepaald worden op welk moment Ryanair uiterlijk aan de eisen van het cabinepersoneel tegemoet moet komen. Daarna wordt besloten over de actievormen, waarbij stakingen ‘nadrukkelijk aan de orde’ zijn, aldus de FNV.

Recht
De voornaamste eis van FNV is dat Ryanair het Nederlandse personeel fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden gaat bieden, gebaseerd op het Nederlandse arbeidsrecht.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button