AirlinesIndustrieNieuwsNL nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

KLM UK Engineering onderhoudt ‘Australische’ Fokkers

KLM UK Engineering, de dochtermaatschappij van Air France – KLM Enineering & Maintenance (AFI KLM E&M) heeft een langdurig onderhoudscontract getekend met Alliance Airlines, zo meldt AFI KLM E&M.

Contract
Het contract dat de onderhoudsafdeling in het Verenigd Koninkrijk van Air France-KLM en de Australische chartermaatschappij Alliance Airlines hebben gesloten, zal de komende 10 jaar geldig zijn. In die 10 jaar zorgt KLM UK Engineering voor het onderhoud van de Fokker 50’s, 70’s en Fokker 100’s van de maatschappij.

Vloot
Alliance Airlines uit Brisbane is de maatschappij met de meeste Fokkers in de vloot ter wereld. De maatschappij heeft 41 toestellen in de vloot. Welgeteld vierentwintig Fokker 100’s, twaalf Fokker 70’s en vijf Fokker 50’s. Tussen de twaalf F70’s zit er één speciaal exemplaar.

PH-KBX
De desbetreffende Fokker 70 deed namelijk dienst als regeringsvliegtuig tussen 1995 en 2017. De voormalige registratie van het vliegtuig, PH-KBX (een afkorting voor Koningin Beatrix) is nu veranderd in VH-KBX. Vanaf nu worden deze toestellen in het Verenigd Koninkrijk onderhouden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button