Business jetsMilitairNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Nieuwe “Air Force One” voor Japan | Video

De Japanse overheid heeft een nieuw regeringsvliegtuig ontvangen, de Boeing 777-300ER, ook wel eens de “Japan Air Force One” genoemd, kwam vanuit Zwitserland aan op het eiland Hokkaido in Japan, zo meldt de Japan Times.

Boeing
Het Japan Air Self Defense Force (JASDF), heeft de aangepaste Boeing 777-300ER ontvangen op het vliegveld van Chitose in Japan. Het toestel met registratie 80-1111 is de eerste van twee nieuwe regeringstoestellen. Het toestel werd vanuit de fabriek van Jet Aviation in het Zwitserse Basel naar Japan gevlogen. In Zwitserland werd het interieur in het toestel gemonteerd.

Aangepast
De 777 is aangepast voor het gebruik van diplomaten en de Japanse koninklijke familie. Zo zijn er minder ramen in de romp, waardoor er afgesloten ruimtes ontstaan voor vergaderzalen, en kantoren. Op de bovenkant van het vliegtuig is een radarkoepel gemonteerd. Verdere details zijn niet vrijgegeven over het vliegtuig.

ANA
De Japanse luchtvaartmaatschappij ANA is verantwoordelijk voor het onderhoud van de 777’s. De twee toestellen zijn in augustus 2014 ter vervanging van de twee Boeing 747-400’s aangekocht. De 747’s zijn sinds 1991 actief en zullen op 1 april volgend jaar vervangen worden door de 777’s. Begin dit jaar verloor een van de 747’s nog een vleugelpaneel. De tweede 777 wordt in december aan JASDF geleverd.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close