fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessional

Ryanair en Ierse pilotenvakbond komen tot akkoord

Ryanair en de Ierse pilotenvakbond FORSA zijn tot een akkoord gekomen, maar de Ierse piloten moeten nog stemmen of zij akkoord gaan met de nieuwe cao-overeenkomst, zo meldt Bloomberg.

Stemmen
De piloten van Ryanair die gestationeerd zijn in Ierland moeten een stem uitbrengen of zij akkoord gaan met de nieuwe cao-overeenkomst die, met hulp van een bemiddelaar, tussen de Ierse prijsvechter en de pilotenvakbond tot stand zijn gekomen. FORSA laat aan Bloomberg weten dat zij de piloten aanraden om het aanbod te accepteren.

Ryanair
Ook Ryanair laat in een Tweet weten dat beide partijen tot een akkoord zijn gekomen. De maatschappij geeft aan het voorstel aan de raad van bestuur voor te leggen.


Europa
Nu het cao-conflict in Ierland bijna opgelost lijkt te zijn, zouden de onderhandelingen tussen Ryanair en andere vakbonden, zowel voor piloten als cabin crew, in Europa ook sneller tot een goed einde kunnen komen. Gisteren kondigde FNV Luchtvaart nog aan dat het cabinepersoneel van Ryanair in Nederland ook bereid is om te staken, als Ryanair niet snel tot een akkoord komt.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button