fbpx
AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkPiloten en Crew

Throwback thursday: Eerste vrouwelijke Lufthansa-piloten

Vandaag, precies dertig jaar geleden, namen de eerste twee vrouwelijke Lufthansa-piloten plaats in een Boeing 737, zo meldt de Duitse luchtvaartmaatschappij.

Twee
De eerste twee vrouwelijke piloten, Nicola Lisy en Evi Hertzmannseder, namen op 23 augustus 1988 als co-piloot plaats in een Boeing 737-200 van Lufthansa. Enkele weken daarvoor rondden zij hun opleiding in het Canadese Montreal af, samen met 14 mannelijke vliegers. Nadat zij eerst als co-piloot verschillende vluchten vlogen, werden beide dames rond de eeuwwisseling beide gezagvoerder.

Pionier
Nicola Lisy werd op 31 januari 2000 de eerste vrouwelijke gezagvoerder bij Lufthansa. Evi Hertzmannseder, haar mede-pionier, werd in februari van dat jaar gezagvoerder. Beide dames maken deel uit van ongeveer 6 procent vrouwelijke piloten in de Lufthansa-groep.

Eerste
De eerste vrouwelijke piloot ooit was Raymonde de Laroche. Zij kreeg op 8 maart 1910 als eerste vrouw ooit haar vliegbrevet. Bij Lufthansa vloog in de jaren ’30 Marga von Etzdorf als co-piloot op een Junkers A50 en daarvoor op Junkers F13’s. Pas een dikke 60 jaar later, in 1988, zaten er weer vrouwen in de cockpit van de Duitse airline.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button