fbpx
NieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheidVliegvelden

Vliegtuigbom uit WOII ontmanteld op Brussels Airport

Op Brussels Airport is een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog ontmanteld. “De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen van het Belgische leger, DOVO, heeft de bom probleemloos onschadelijk gemaakt”, zo meldt het Brusselse vliegveld.

Bom
Bij werkzaamheden bij platform 9, aan de cargozijde van het vliegveld is op maandag 20 augustus een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De werkzaamheden aan het platform werden stopgezet en op instructie van DOVO werd preventief een omtrek van 100 meter ingesteld rond de vliegtuigbom waar niemand mocht komen.

Inspectie
Na inspectie van de bom bevestigde de explosievenopruimingsdienst dat er geen gevaar was voor passagiers, werknemers van het vliegveld en de operaties op de luchthaven. Aangezien er geen onmiddellijk gevaar was, maakte DOVO de beslissing om de vliegtuigbom in de nacht van dinsdag op woensdag onschadelijk te maken.

Veiligheid
De ontmanteling werd in alle veiligheid uitgevoerd zonder de vliegtuigbom tot ontploffing te brengen. Eerder dit jaar werd de luchthaven Londen City tijdelijk gesloten omdat er een bom uit de Tweede Wereldoorlog in de Thames werd gevonden.

©Brussels Airport

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button