fbpx
AirlinesFinancieelIncidentenNaast het nieuwsProfessionalVliegvelden

Xiamen betaalt schade door van de baan geschoven 737

Xiamen Airlines betaalt de schade die  het Ninoy Aquino International Airport in Manilla heeft opgelopen, toen een Boeing 737 van de Chinese maatschappij van de baan schoof, zo laat Eddie Monreal, algemeen directeur van het vliegveld, weten aan de Filipijnse televisiezender ANC.

Schade
Vorige week schoot een Boeing 737 van Xiamen Airlines van de baan door slecht weer. Daarbij raakte de verlichting naast de landingsbaan beschadigd en moest het toestel weggesleept worden. Deze kosten zijn berekend op ongeveer 241.920 euro. Xiamen heeft beloofd deze schade volledig voor eigen rekening te nemen.

Beschadigd
Door de uitschieter raakte het landingsgestel van de Boeing 737-800 van de Chinese maatschappij beschadigd. Ook verloor het de linker motor, die van de vleugel werd gerukt, tijdens het incident. Alle 165 inzittenden, waarvan 8 crewleden, konden zonder verwondingen het vliegtuig verlaten. Enkele passagiers liepen ‘oppervlakkige schrammetjes’ op toen zij uit het toestel kwamen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button