AirlinesFinancieelLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Duo steelt 2.500 flessen champagne van Emirates

Een Oostenrijks duo, twee mannen waarvan één voor een cateringbedrijf werkt dat aan Emirates levert, hebben in totaal zo’n 2.500 flessen champagne van de luchtvaartmaatschappij gestolen, zo meldt de Oostenrijkse krant Der Standard.

Champagne
De twee mannen van 43 en 42 jaar oud, Klemens G. en Markus M., hebben in de periode tussen december 2016 en januari 2018 in totaal 2.500 flessen champagne gestolen met een gezamenlijke waarde van 121.000 euro. Markus werkte bij cateraar Do & Co op het vliegveld Wien-Schwechat waar hij toegang tot de flessen champagne had. Emirates schenkt champagne van Dom Pérignon aan boord van de toestellen.

Idee
Hij kwam op het idee door zijn neef Klemens, die daarvoor al 10 jaar in de cel had gezeten voor vijf misdrijven. Markus kreeg wel eens van een piloot een fles champagne mee naar huis. Hij verzamelde deze en bood ze daarna via internet te koop aan. Zijn oom zag dit handeltje wel zitten en spoorde hem aan flessen champagne uit de Emirates-vliegtuigen te stelen en deze via internet te verkopen.

Eigenaren
Op een gegeven moment kreeg Emirates iets in de gaten en stapte daarmee naar de politie. Toen de politie de zaak onderzocht kwamen ze de internethandel op het spoor en rekenden de twee mannen in. Er liggen nog 22 flessen, met een inkoopprijs van 157 euro, op het politiebureau in Schwechat. Daarvan is nog niet duidelijk wie de eigenaar is. Zijn dat de kopers, Emirates zelf of het Oostenrijkse ministerie van Financiën? Het ministerie maakt namelijk ook aanspraak op de flessen om dat die zonder belasting werden ingevoerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/