IncidentenLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkVliegvelden

Jongetje wordt 10 meter gelanceerd door landende A320

Een 12-jarig Brits jongetje werd in Griekenland bijna 10 meter gelanceerd toen hij en zijn vader naar een landende Airbus A320 aan het kijken waren, zo meldt The Daily Mail.

Kracht
Het 12-jarige jongetje stond met zijn vader aan de rand van het Skiathos Airport, op het Griekse eiland Skiathos, naar landende en opstijgende vliegtuigen te kijken. Toen een Airbus A320 van Tui de landing inzette werd het jongetje door de kracht van de motoren een kleine 10 meter gelanceerd.

Geluk
Nadat de jongen 10 meter verderop in het zand terecht kwam en de hulpdiensten waren geïnformeerd, werd hij meegenomen naar het ziekenhuis. Vanuit daar werd hij naar een ziekenhuis op het Griekse vasteland gebracht. Volgens de artsen overleeft het jongetje de lancering, maar heeft hij veel geluk gehad. Als hij op een hard oppervlak terecht was gekomen had het heel anders af kunnen lopen.

Skiathos
Veel toeristen en luchtvaart-enthousiastelingen komen bij het Skiathos vliegveld kijken naar de landende en opstijgende vliegtuigen. Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar men van zo dichtbij een landing kan meemaken.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close