IndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Nog meer logistieke problemen voor Boeing 737’s

De logistieke problemen bij Boeing zijn nog niet achterwege, sterker nog, er doet zich een nieuw probleem voor bij een van de leveranciers van de Amerikaanse vliegtuigfabrikant, zo meldt bizjournals op basis van een anonieme bron.

Levernacier
De leverancier van de Passenger Service Unit (PSU), Astronics PECO, kan niet op tijd de PSU’s aan Boeing leveren, waardoor er nu ‘meer dan een paar’ 737’s in de Boeing-fabriek in Renton niet afgemaakt kunnen worden, aldus de bron.

PSU
De PSU’s zijn de componenten die boven iedere passagiersstoel zitten met daarin een leeslampje, airco, speakers, het ‘fasten seatbelts’ lampje en het vakje waar de zuurstofmaskers inzitten. Doordat de leverancier dit niet op tijd aan Boeing kan leveren, loopt de levering van de 737’s aan klanten vertraging op. Astronics is de derde leverancier die het productieproces van de Boeing 737’s niet kan bijbenen.

Andere
De twee andere leveranciers die met problemen kampen zijn Spirit AeroSystems, het bedrijf dat zo’n 70 procent van de Boeing 737-romp fabriceert en motorbouwer CFM. Door deze problemen leverde Boeing in juli het laagste aantal narrowbody-toestellen aan klanten sinds januari 2012.

Productie
Boeing wil vanaf volgend jaar 57 narrowbody’s per maand produceren. Om dat te kunnen bereiken moeten de leveranciers wel kunnen aanhaken op het tempo van de Amerikaanse vliegtuigfabrikant.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button