AirlinesFinancieelFrequente reizigerNieuws

Rolkoffertjes niet meer gratis mee op Ryanair-vluchten

Ryanair heeft besloten dat een tweede stuk, grote, handbagage niet meer gratis mee mag. Voor rolkoffers moet vanaf 1 november 8 tot 10 euro bijbetaald worden, zo meldt de Ierse prijsvechter.

Vertragingen
De reden waarom Ryanair vanaf 1 november geld vraagt voor een tweede stuk handbagage, zou het voorkomen van vertragingen op het vliegveld zijn. Reizigers mogen nu nog twee stuks handbagage mee de cabine in nemen, een hand- of laptoptas en een rolkoffer. Vanaf november mogen passagiers slechts nog één stuk handbagage meenemen, maar een rolkoffertje hoort daar niet meer bij.

Betalen
Afhankelijk van wanneer de reiziger zijn of haar rolkoffer incheckt kost het 8 euro; als de passagier tijdens het boeken aangeeft een rolkoffer mee te nemen, of 10 euro; als de passagiers op het vliegveld aangeeft een rolkoffertje mee te nemen, om de koffer in het ruim te plaatsen.

Priority
Passagiers die een priority-ticket hebben mogen nog wel twee stuks handbagage zonder bijbetaling meenemen in de cabine, waaronder ook een rolkoffertje. Door het duurdere priority-ticket hebben zij de toeslad voor de koffer al via de ticketprijs betaald.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button