AirlinesNieuwsProfessionalRoutes

ANA voert minder internationale vluchten uit

All Nippon Airways (ANA) zal de komende maanden minder internationale vluchten uitvoeren dan voorheen de planning was, zo meldt ch-avation.

Motoren
De reden voor de mindere vluchten zijn de problemen met de Trent 1000-motoren op de Boeing 787-8’s van de maatschappij. De motoren met een package C compressor moeten gecontroleerd worden. Bij dit type motor is geconstateerd dat de blades niet aan de sterkte-eisen voldoen. In totaal zal er 4 procent minder capaciteit worden ingezet op internationale routes in de periode van 1 oktober tot en met 31 maart volgend jaar. Eerder annuleerde ANA al enkele honderden vluchten die met 787’s zouden worden uitgevoerd wegens de motorinspecties.

Minder
De Japanse luchtvaartmaatschappij zal minder vluchten uitvoeren vanaf Tokio Narita en de internationale routes vanaf de Internationale luchthaven Chūbu Centrair en de luchthaven van Osaka helemaal schrappen in de winterperiode.

Vervangen
ANA zal, op de vluchten die normaal met 787-8’s worden uitgevoerd, de toestellen vervangen door Boeng 787-9’s, 777-300ER’s en Airbus A320neo’s op korte- en middellangeafstandsroutes.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button