fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Lufthansa: reparatie A320-motoren niet voor november

Het kan nog drie maanden duren voordat alle A320neo-motoren zijn gerepareerd. Dat zegt Lufthansa, een van de grootste klanten van de A320neo, zo meldt Bloomberg.

Reparatie
Hoewel de meeste problemen zijn opgelost, staan er nog zo’n honderd vliegtuigen in de wachtrij voor de reparatie. “Onze dialoog met de fabrikanten, in het bijzonder met Pratt & Whitney, over de problemen rond de A320neo-motor, suggereert dat de reparaties pas in november klaar zijn”, aldus Carsten Spohr, CEO van Lufthansa.

Achterstand
Het toestel maakt gebruik van motoren van Pratt & Whitney. De motorbouwer kampt al langer met vertragingen, waardoor Airbus een leverachterstand heeft opgebouwd. Het probleem zit in de High Pressure Compressor in de motoren. Op de hoge druk compressor zit een zegel dat niet goed werkt. Hierdoor viel in een aantal gevallen tijdens een vlucht een motor uit. Om de problemen op te lossen, moesten alle motoren terug naar de fabriek.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button