fbpx
IncidentenNieuws

Russisch vliegtuig landt op gesloten landingsbaan

Een A320 van de Russische maatschappij Ural Airlines landde zaterdagnacht per ongeluk op een gesloten landingsbaan. Dat meldt het Russische persbureau Interfax.

Gesloten
Het toestel was onderweg van Moskou naar Irkoetsk, maar moest vanwege het slechte weer uitwijken naar de luchthaven Ulan-Ude, die nog in aanbouw is. Om een nog onbekende reden landde het vliegtuig op een landingsbaan die nog werd aangelegd, in plaats van op de baan die al in gebruik kon worden genomen. De banen lagen een paar meter parallel aan elkaar.

Verlichting
De landingsbaan was bijna af en op het moment van de landing werd de verlichting getest. Er raakte niemand gewond bij de landing. Ural Airlines zegt tegen Interfax het incident te onderzoeken.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button