IncidentenNieuws

Russisch vliegtuig landt op gesloten landingsbaan

Een A320 van de Russische maatschappij Ural Airlines landde zaterdagnacht per ongeluk op een gesloten landingsbaan. Dat meldt het Russische persbureau Interfax.

Gesloten
Het toestel was onderweg van Moskou naar Irkoetsk, maar moest vanwege het slechte weer uitwijken naar de luchthaven Ulan-Ude, die nog in aanbouw is. Om een nog onbekende reden landde het vliegtuig op een landingsbaan die nog werd aangelegd, in plaats van op de baan die al in gebruik kon worden genomen. De banen lagen een paar meter parallel aan elkaar.

Verlichting
De landingsbaan was bijna af en op het moment van de landing werd de verlichting getest. Er raakte niemand gewond bij de landing. Ural Airlines zegt tegen Interfax het incident te onderzoeken.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close