fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegtuigen

A380 van Hi Fly vliegt nu voor Air Austral

De Airbus A380 van de Portugese leasemaatschappij Hi Fly vliegt niet meer voor Norwegian, maar voert nu vluchten uit voor Air Austral, zo is te zien op de website flightradar24.

Frankrijk
De A380, met registratie 9H-MIP, wordt nu door Air Austral ingezet op de route tussen Parijs Charles de Gaulle en Luchthaven Réunion Roland Garros op het eiland La Réunion. Dat eiland is een  Frans overzees departement in Afrika ten oosten van Madagaskar en ten westen van Mauritius. Air Austral werd in 1975 opgericht en heeft een vloot van 10 toestellen bestaande uit drie ATR’s, twee Boeing 737’s, drie 777’s en twee 787-8 Dreamliners.

Amerika
Voordat Air Austral de ‘Superjumbo’ in gebruik nam, vloog de A380 tussen Londen en New york voor Norwegian en daarvoor maakte Thomas Cook, als eerste klant voor Hi Fly’s A380, gebruik van het toestel. De vluchten van Norwegian naar Amerika werden enkele weken uitgevoerd.

A380
De A380 van Hi Fly biedt ruimte aan 471 passagiers, opgedeeld in drie klassen. Zo zijn er in de cabine 12 plaatsen in eerste klas en 311 stoelen in economy. In het bovendek zijn er 60 stoelen in businessclass en nog eens 88 in economy. Het toestel is de eerste A380 dat tweedehands werd verkocht. Singapore Airlines vloog er eerst mee.

Meer A380’s
Het Portugese Hi Fly is van plan om in de toekomst meer Airbus A380’s in gebruik te nemen. Dat heeft de topman van Hi Fly, Paulo Mirpuri, gezegd tijdens de Farnborough Airshow, in gesprek met aeroTelegraph. Volgens Mirpuri zal er in april of mei volgend jaar nog ten minste één A380 in gebruik worden genomen. Daarbij wordt waarschijnlijk een vergelijkbare configuratie met 471 zitplaatsen in drie reisklassen gebruikt. Hiervoor wordt het interieur van Singapore Airlines overgenomen. De topman verwacht echter in de komende jaren A380’s nodig te hebben met meer zitplaatsen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button