fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en BestemmingenVliegtuigen

‘Finnair met Airbus A330 en A350 naar Brussel’

Finnair zal in de komende winterperiode met een Airbus A330 tussen Brussel en Helsinki vliegen. Vanaf april volgend jaar wordt er een A350 op de route ingezet. Hiermee wordt ingespeeld op de groeiende vraag naar deze route, zo meldt de Belgische website aviation24.

A330
De Airbus A330 zal op twee van de drie vluchten, die Finnair wekelijks uitvoert tussen de hoofdsteden van België en Finland, ingezet worden. Daarmee vervangt het toestel de huidige Airbus A319’s en Embraer E190’s die Finnair nu gebruikt op de route. Vanaf 31 oktober wordt de widebody ingezet.

A350
Vanaf 3 april volgend jaar wordt de derde wekelijkse vlucht uitgevoerd met een Airbus A350. De A350 zal Finnair vanaf 31 maart volgend jaar ook gebruiken op vluchten naar de nieuwste bestemming van de maatschappij; Los Angeles.

ANA
Niet alleen de Finse maatschappij zet grotere toestellen in naar Brussel, ook de Japanse maatschappij All Nippon Airways (ANA) vliegt met een groter vliegtuig naar België. Op dit moment vliegt ANA met een Boeing 787-8 tussen Tokio Narita en Brussels Airport. Vanaf 28 oktober wordt deze vlucht met een Boeing 787-9 uitgevoerd, de grotere versie van de Dreamliner.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button