fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Nieuwe Airbus A220-300 voor AirBaltic

AirBaltic heeft een nieuwe Airbus A220-300 in ontvangst genomen. Het is de elfde A220 die de airline in de vloot opneemt, zo meldt de Letse luchtvaartmaatschappij.

A220
De nieuwe A220-300 voor airBaltic werd op zaterdag 25 augustus aan de vlieger overgedragen. Het vliegtuig, met registratie YL-CSK, is het elfde A220-toestel. Tegen het einde van dit jaar, als alles volgens plan verloopt, zal de maatschappij veertien A220’s in de vloot hebben opgenomen.

Passagiers
Volgens de Letse maatschappij zijn er, sinds airBaltic op 14 december 2016 met de A220’s (toen nog Bombardier CSeries genoemd) begon te vliegen, 1,45 miljoen passagiers in de Airbus-toestellen gestapt. In totaal hebben de vliegtuigen meer dan 14.000 vluchten uitgevoerd naar 70 verschillende steden in 35 landen. De bestemmingen waar de airline het meeste naartoe vliegt met de A220’s zijn Moskou, Amsterdam, Parijs, Londen en Barcelona. Vanaf volgend jaar worden er nieuwe bestemmingen aan het netwerk van airBaltic toegevoegd.

Brussel
Een van de nieuwe bestemmingen waar airBaltic vanaf juni volgend jaar naartoe zal vliegen is Brussel. Vanaf 3 juni volgend jaar vliegt airBaltic 3 keer per week vanuit Tallinn naar de hoofdstad van België. Andere nieuwe bestemmingen die de maatschappij zal aandoen vanaf Tallinn zijn Malaga in Spanje en de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button