fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Ryanair-vlucht maakt voorzorgslanding na blikseminslag

Een Ryanair-vlucht van Birmingham naar Perignon maakte zaterdag een voorzorgslanding in Londen nadat het toestel getroffen was door bliksem, zo melden verschillende Britse media.

Bliksem
Ryanair-vlucht FR1998 van Birmingham in het Verenigd Koninkrijk naar Perpignan in Zuid-Frankrijk werd kort na take-off getroffen door de bliksem. Als voorzorgsmaatregel vloog de piloot naar Londen Stansted waar hij het toestel veilig aan de grond zette.

Passagier
Volgens een passagier die op de Boeing 737, met registratie EI-EFI, van Ryanair zat, kwamen de hulpdiensten meteen ter plekke toen het vliegtuig geland was op Stansted. Het toestel vertrok om 12:55 uur lokale tijd vanuit Birmingham en landde 46 minuten later op de Londense luchthaven.

Vertrekken
Nadat het toestel door ingenieurs was ge├»nspecteerd kon de 737 rond een uur of drie ’s middags weer vertrekken. Alle passagiers konden weer plaats nemen aan boord en naar Zuid-Frankrijk vertrekken.┬áNormaal gezien neemt de vlucht tussen Birmingham en Perpignan twee uur in beslag.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button