Frequente reizigerNL nieuwsOverig nieuwsSchiphol Airport

Weer storing bij verkeersleiding Schiphol

–De storing is dinsdag nog niet verholpen. Zie dit bericht voor meer informatie

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) kampte maandag weer met een technische storing, ditmaal aan het back-up communicatiesysteem in de verkeerstoren op Schiphol. Zo liet de luchtverkeersleiding weten.

Storing
Als gevolg van de storing kon op Schiphol minder verkeer worden afgehandeld. LVNL zegt dat onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van de storing en dat deze niets te maken heeft met die van nog geen twee weken geleden.

Toren
“Er is op dit moment geen enkele reden aan te nemen dat de huidige storing iets te maken heeft met de storing op 15 augustus jongstleden”, aldus LVNL. Ook zegt de organisatie dat er ‘geen relatie is met de toekomstige torenverbouwing.’

Veiligheid
Omdat er sprake was van een storing in het back-up systeem, zag LVNL zich genoodzaakt de capaciteit op luchthaven Schiphol terug te schroeven. “Uit veiligheidsoverwegingen”, aldus een woordvoerder van LVNL. Aan het eind van maandagmiddag ontstonden als gevolg daarvan vertragingen op Schiphol. In eerste instantie trof dat zowel het binnenkomend als het vertrekkende verkeer.

Banen
In plaats van drie banen, konden twee banen gebruikt worden. Rond 20:00 uur in de avond kon het vertrekkende vliegverkeer weer volledig hervat worden, toen golden nog wel beperkingen voor het inkomend verkeer.

Vertragingen
De problemen bij LVNL hadden volgens Schiphol vertragingen van een kwartier tot uitschieters van meer dan een uur tot gevolg. Omdat in de loop van de avond het vliegverkeer op Schiphol aanzienlijk afneemt richting de nacht, was de veronderstelling van LVNL dat de vertragingen volledig weggewerkt konden worden.

Gevolgen
LVNL benadrukt dat de gevolgen van deze storing minder omvangrijk zijn dan bij de storing van 15 augustus. “Toen was er geen verkeer mogelijk. Nu hadden we nog een baan voor inkomend verkeer en een voor uitgaand. Normaliter zijn dat er in de avond twee om één.” De oorzaak van die eerste storing is ook nog niet bekend.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close