AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

Nieuwe Amerikaanse airline in november van start

Aanstaande november wordt een nieuwe Amerikaanse airline gelanceerd. De regionale luchtvaartmaatschappij zal enkel binnenlandse vluchten uitvoeren, zo meldt California Pacific Airlines.

Nieuw
California Pacific Airlines is nieuw in het Amerikaanse luchtvaartlandschap. Vanaf 1 november vliegt de maatschappij tussen verschillende steden aan de westkust van de Verenigde Staten. Zo wordt er vanuit de basis op het McClellan – Palomar Airport in Carlsbad in Californië naar San Jose in Californië en Reno-Lake Tahoe in Nevada gevlogen. Vanaf 15 november komt daar een vlucht naar Las Vegas bij.

Vluchten
De vluchten worden met Embraer ERJ145’s uitgevoerd. De maatschappij heeft vier van deze toestellen in de vloot. In de vliegtuigen is er ruimte voor 50 personen. De retourvlucht naar San Jose worden dagelijks twee keer uitgevoerd en de vluchten naar Reno-Lake Tahoe éénmaal per dag op maandag, woensdag, vrijdag en zondag.

Ted Vallas
De luchtvaartmaatschappij is in 2009 door de inmiddels 96-jarige ondernemer Ted Vallas opgericht. Vallas heeft in zijn leven zo’n 40-tal verschillende bedrijven gehad variërend van bouwbedrijven tot de luchtvaartmaatschappij.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button