fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsPiloten en CrewSchiphol AirportVeiligheid

Ondanks onzekerheid door staking nog weinig omboekers KLM

Ondanks de onzekerheid of er op dinsdag 4 september vluchten kunnen aankomen en vertrekken op Schiphol, zijn er nog weinig mensen die hun vlucht bij KLM omboeken, zo laat een woordvoerder van KLM desgevraagd weten aan Up. De vakbonden FNV Beveiliging en CNV Vakmensen kondigden medio vorige week een 24 uursstaking aan voor 4 september aanstaande.

Maatregelen
Volgens de woordvoerder zijn er nog weinig omboekers bij KLM. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft ook nog geen ‘omboek-policy’ opgesteld. “We wachten eerst af wat er uit de gesprekken tussen Schiphol en de beveiligers komt, pas daarna nemen we maatregelen.”

Vluchten
Als de staking doorgaat zouden enkel al voor KLM 600 vluchten getroffen worden door de actie van de beveiligers. Als de staking plaatsvindt heeft dat nogal wat gevolgen voor de luchthaven.

Impact
“Als er helemaal geen security is, heeft dat nogal wat impact op de luchthaven, de luchtvaartmaatschappijen en vooral de passagiers”, aldus de woordvoerder van Schiphol. “Dat is ongekend.” Ook medewerkers van afhandelaars en airlines moeten door de security om te kunnen werken.

Duidelijkheid
Schiphol wil deze week duidelijkheid over het al dan niet doorgaan van de staking van beveiligers op de luchthaven. Desnoods wordt die afgedwongen via een rechtszaak. Die zou dan deze week dienen, aldus een Schiphol-woordvoerder.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button