fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessional

Ryanair komt ook met Italiaanse piloten tot cao-akkoord

Ryanair heeft met de Italiaanse pilotenvakbond ANPAC een cao-akkoord gesloten. Het is de eerste keer dat de airline en een pilotenvakbond een akkoord hebben getekend, zo meldt de Ierse prijsvechter.

Ierland
Eerder in augustus kwamen de piloten van Ryanair die in Ierland gestationeerd zijn al tot een akkoord, maar deze is nog niet ondertekend omdat de piloten daar nog over moeten stemmen. De Italiaanse piloten hebben wel het akkoord ondertekend en worden hiermee de eerste piloten bij Ryanair met collectieve arbeidsvoorwaarden.

Europa
Eddie Wilson, hoofd personeelszaken bij Ryanair zegt blij te zijn met de overeenkomst, en hoopt dat de Ierse piloten snel de eerder voorgestelde cao-overeenkomst tekenen. Ook zegt hij dat de andere pilotenvakbonden uit Europa, zoals uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje, heeft uitgenodigd om ook tot een cao-akkoord te komen.

Nederland
Opvallend is dat Nederland niet in dat rijtje staat. De in Nederland gestationeerde piloten van Ryanair mogen met de maatschappij onderhandelen samen met KLM-piloten. Dat heeft de rechtbank van Haarlem vorige week bepaald. Ryanair is het daar niet mee eens en gaat beroep aantekenen tegen de inzet van de KLM-vliegers.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button