AirlinesNieuwsPilotenProfessional

Ryanair komt ook met Italiaanse piloten tot cao-akkoord

Ryanair heeft met de Italiaanse pilotenvakbond ANPAC een cao-akkoord gesloten. Het is de eerste keer dat de airline en een pilotenvakbond een akkoord hebben getekend, zo meldt de Ierse prijsvechter.

Ierland
Eerder in augustus kwamen de piloten van Ryanair die in Ierland gestationeerd zijn al tot een akkoord, maar deze is nog niet ondertekend omdat de piloten daar nog over moeten stemmen. De Italiaanse piloten hebben wel het akkoord ondertekend en worden hiermee de eerste piloten bij Ryanair met collectieve arbeidsvoorwaarden.

Europa
Eddie Wilson, hoofd personeelszaken bij Ryanair zegt blij te zijn met de overeenkomst, en hoopt dat de Ierse piloten snel de eerder voorgestelde cao-overeenkomst tekenen. Ook zegt hij dat de andere pilotenvakbonden uit Europa, zoals uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje, heeft uitgenodigd om ook tot een cao-akkoord te komen.

Nederland
Opvallend is dat Nederland niet in dat rijtje staat. De in Nederland gestationeerde piloten van Ryanair mogen met de maatschappij onderhandelen samen met KLM-piloten. Dat heeft de rechtbank van Haarlem vorige week bepaald. Ryanair is het daar niet mee eens en gaat beroep aantekenen tegen de inzet van de KLM-vliegers.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/