Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Storing luchtverkeersleiding houdt aan | Update

De maandag in de namiddag ontstane storing bij de luchtverkeersleiding (LVNL) houdt ook dinsdag aan, zo meldt LVNL. Hierdoor is er een beperking wat betreft het aantal aankomende vluchten. De vertrekkende vluchten ondervinden geen hinder van het probleem.

Veiligheid
Door een kabelbreuk zijn er problemen met het back-upsysteem van het communicatiesysteem. LVNL ziet zich daardoor genoodzaakt de capaciteit op luchthaven Schiphol terug te schroeven. “Uit veiligheidsoverwegingen”, aldus een woordvoerder van LVNL. Immers, als het hoofdsysteem ermee stopt is er geen back-up meer.

Maandag
Aan het eind van maandagmiddag ontstonden als gevolg daarvan vertragingen op Schiphol. In eerste instantie trof dat zowel het binnenkomend als het vertrekkende verkeer. In plaats van drie banen, konden twee banen gebruikt worden. Rond 20:00 uur in de avond kon het vertrekkende vliegverkeer weer volledig hervat worden, toen golden nog wel beperkingen voor het inkomend verkeer. Rond tien uur ‘s avonds werd de oorzaak van de storing gevonden, een breuk in een kabel.

Vertraging
LVNL zegt te werken aan het herstel van de breuk. Dinsdagochtend is dit het probleem nog niet verholpen. Rond half acht was er amper vertraging op Schiphol. Hoe lang het nog zal duren voordat de kabelbreuk gerepareerd is, is nog onduidelijk, zo meldt een woordvoerder van LVNL. De kabel die ‘zwaar beschadigd’ is, raakte beschadigd tijdens werkzaamheden op Schiphol, aldus de woordvoerder

Vluchten
Ook dinsdagochtend zijn er één of twee, in plaats van drie, banen open vanwege de veiligheid. Volgens een woordvoerder van de LVNL landden er nu 30 vluchten per uur per baan, tegenover 34 vluchten per uur per baan als er geen storing is. In totaal kunnen er op dit moment 13 procent minder vluchten per uur, per baan landen. De storing treft enkel binnenkomende vliegtuigen, uitgaande vluchten ondervinden geen hinder van de storing.

Gevolgen
LVNL benadrukt tegenover Up in the Sky dat de gevolgen van deze storing minder omvangrijk zijn dan bij de storing van 15 augustus. “Toen was er geen verkeer mogelijk. Nu hadden we nog een baan voor inkomend verkeer en een voor uitgaand. Normaliter zijn dat er in de avond twee om één”, aldus een woordvoerder. De oorzaak van die eerste storing is ook nog niet bekend.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close